S/S Nossan

Maries blogg

Att gå till akupunktören

admin, · Kategorier: Allmänt

Det har länge varit så att akupunktur setts som en läkemedelskonst som egentligen inte gör något. Själva praktiken är baserad på kunskap som man hämtat från öst, och det är troligen den största orsaken till att det tagit så lång tid att få den godkänd av Socialstyrelsen. Den absolut största anledningen till att det faktiskt är en läkemedelskonst som blivit accepterad beror helt och hållet på att den faktiskt fungerar.

I stora ordalag så handlar akupunktur om att placera små nålar på olika ställen på kroppen. Dessa punkter har olika typer av nervkopplingar, så beroende på vilket problem man upplever så kommer nålarna att sättas på olika ställen på kroppen. Det är en mycket häftig upplevelse att få det gjort och det låter kanske som att det kommer vara en smärtsam process, men faktum är att det inte gör ont alls. Det kan visserligen kännas och dra lite när akupunktörer skruvar lite på nålarna, men i övrigt känns de inte.

Det är häftigt hur slutkörd man känner sig efter en behandling. Man märker att nålarna verkligen har haft effekt på det man besväras med, och det är en skön känsla många gånger att stappla ut från akupunktören. Detta är något som jag kommer att fortsätta med i många år framöver, inte enbart för att behandla problem som jag för tillfället har, utan också för att kunna undvika att jag får andra problem i framtiden. Så för dig som har funderat på om akupunktur kan hjälpa dig med dina bekymmer så råder jag dig verkligen att prova på, det värsta som kan hända är att det inte fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*