S/S Nossan

Maries blogg

Jag och bergatrollet

admin, · Kategorier: Allmänt

Jag har tidigare skrivit om hur jag tycker om att belöna mig själv med fina saker, som smycken från Blingit. Det enda jobbiga med det är att det kan kosta en del pengar och rik som ett bergatroll är jag inte. Kameran som jag köpte nyligen var i princip mina ”smyckespengar” för ett halvår framåt – trodde jag! Men jag kom på att även om jag inte är ett bergatroll så finns det en sak vi har gemensamt – vi har båda en del guld i våra gömmor. Bergatrollet har förmodligen mycket mer men jag har ändå lite. Guld är ju en riktigt dyr metall som kostar ett antal hundra kronor per gram och varför ska det ligga i byrålådor eller bankfack och skräpa? Där gör det ju ingen nytta.

sälja guldSå jag samlade ihop de olika guldföremål som jag har och gick igenom dem. Vissa saker var arvssmycken som funnits i släkten i flera generationer och de ville jag naturligtvis behålla. Annat hade dock inte sådana känslomässiga värden och jag såg inga skäl till att behålla det. Sedan började jag leta runt på nätet. Var kan man sälja sitt guld? Efter ett tag hittade jag Finguld som erbjöd bra betalt och en service som verkade både snabb och smidig.

Efter intresseanmälan från min sida där jag beskrev vad jag hade att erbjuda fick jag en ”guldpåse” att skicka in mitt guld i till dem (guldpåsen är försäkrad så man behöver inte oroa sig för att den ska försvinna på vägen). Sedan fick jag ett erbjudande, som låg ungefär på den nivå jag tänkt mig. Efter att jag sedan tackat ja fick jag mina pengar väldigt snabbt, efter en dag. Pengar som jag nu kan använda på saker som jag verkligen vill ha eller behöver. Så en rekommendation: om du behöver pengar, så sälj ditt guld till Finguld!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*