S/S Nossan

Maries blogg

Kettlebells

admin, · Kategorier: Träning & hälsa

kettlebellsDet finns verkligen hur många sätt att träna på som helst, det ena mer fantasirikt än det andra. Ni som följt mig här på bloggen vet om att jag mestadels tränar CrossFit men det betyder inte att jag inte är öppen för andra varianter och former. Det är utvecklande att prova på nya saker och vem vet, kanske kommer jag en dag att upptäcka en träningsform som jag tycker är roligare och mer givande än vad CrossFit är? Det jag alldeles nyligen provade på är verkligen en utmanare, men jag tror ändå inte riktigt att det kommer slå min nuvarande träningsform.

Jag har nämligen provat på Kettlebells-träning ett antal gånger nu och gudarna ska veta att det är riktigt jobbigt. Det är ganska roliga saker som man tränar med och tydligen så har själva träningsvikten och träningsformen ett ryskt ursprung. Själva träningsvikten ser ungefär ut som en kanonkula med ett handtag.

Själva träningen går mestadels ut på att träna styrka och flexibilitet, men det finns flera andra delar som tränas på ett bra sätt genom olika övningar med Kettlebells. Förutom styrka och flexibilitet så kommer man också att få träna upp sin kondition och snabbhet. Dessutom finns det givna inslag av att träna sitt balanssinne och sin koordination, vilket säkerligen alla har nytta av i sitt vardagliga liv. Det är, likt CrossFit, en mycket varierande form av träning och i slutändan så kommer den att utmana alla system i kroppen, från det muskulära till det kardiovaskulära. Precis enligt min smak, med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*