S/S Nossan

Maries blogg

När man ändå håller på

admin, · Kategorier: Allmänt

Smida medan järnet är varmt, har ni hört det ordspråket? Det handlar helt enkelt om att se till att göra ett jobb, eller kanske ett extrajobb, när tillfället ges. Ofta handlar det om något som är direkt kopplat till huvudsyftet man gör, och att då smida i det läget innebär att det andra jobbet lika gärna kan göras i samma veva, eftersom att förutsättningarna för det redan finns där från huvudprojektets syfte. Exakt så var det för oss här hemma. Som ni säkert redan vet så har jag jobbat hårt i köket den senaste tiden, med en ny diskbänk och en massa fantastiskt kakel överallt. Jag sa samtidigt att det var dags att njuta av det, men det var något som störde mig i det hela. Det blev nämligen inte speciellt bra med köksfläkten, en grå metallic, mot kaklet som satt bakom och runtomkring. Det skar sig. Så jag började kolla på en ny köksfläkt till köket nästan direkt jag var klar.

Svart ska det vara!

Jag insåg ganska snabbt att det var svart som skulle till för att jag skulle bli nöjd med resultatet. Jag satt länge och tittade på www.bygghemma.se, och kunder inte riktigt bestämma mig. Det finns så många olika varianter att välja mellan där, och ska jag vara ärlig så trodde jag först att det kanske bara fanns en svart variant som jag fick nöja mig med. Så var inte fallet. Det fanns mängder av varianter, och att jag väldigt specifikt kunde välja form på köksfläkten gjorde att jag fastnade länge i den här kategorin. Det som jag också insåg var att man kunde ta hänsyn till hur mycket ström de drar, så även det blev en aspekt i det hela. Helst av allt vill man ju köpa sådant som drar så lite som möjligt, men det var ändå ett sekundärt krav från min sida. Det viktigaste för mig var att det skulle bli snyggt på plats. Och jag tror att jag lyckades hitta rätt!

Jag beställde, efter många om och men, hem en köksfläkt. Det jag direkt insåg var att jag inte har en blekaste aning om hur man installerar en sådan, så det var här som jag kallade på gubben för hjälp. Han har sedan länge tröttnat på mitt velande i köket, så jag tror ändå att han var väldigt glad när han skruvade upp den. Det innebar, vad han tror, slutet på vår köksrenovering. Och ska jag vara ärlig så är det inte speciellt mycket som behöver till nu, för jag börjar känna mig ganska klar med allt. Dock så dyker det ju upp önskemål och drömmar när man arbetar och en sådan sak som jag gärna skulle vilja fixa är våra köksluckor. De är ganska fina som de är, faktiskt, men det är inte riktigt rätt färg. De har en gråblå ton och det passar inte in i det övriga. Jag ska nog ta och köpa hem lite vit målarfärg och på nytt överraska gubben!

skönt med bättre drag i fläkten!

skönt med bättre drag i fläkten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*