S/S Nossan

Maries blogg

Snart semester!

admin, · Kategorier: Allmänt

Det är snart dags för den mest underbara tiden på året – sommaren och semestern! Jag är en soldyrkare som fullkomligen älskar att som har med sommaren att göra, och det är till den grad att jag ofta inte kan få nog av det vi har i Sverige. Många gånger är det ju så att sommaren regnar bort i det här landet, och det är ofantligt tråkigt, för jag vill ha den där tryckande värmen och stekande solen. Därför har jag och min man gjort det till en liten tradition att alltid åka på solsemester första veckan i semestern, för att sedan åka hem igen och förhoppningsvis njuta av det som förhoppningsvis blir en vacker svensk sommar.

Årets destination – Thailand
Vi kommer att åka till Thailand i sommar, och det kommer att bli vår tredje resa ner till detta underbara asiatiska land. Det har verkligen blivit ett populärt resmål bland många svenskar, och det är roligt att man träffar på flera olika svenskar när man är i landet. Det gör att man känner sig lite som hemma när man är borta. Som det ser ut den här gången kommer vi att resa till Phuket. Vi har tidigare varit på mindre orter i landet, men det är dags att se storstadsdelen av Thailand, och med tanke på hur det ser ut från filmer från staden så är det verkligen något som vi ser fram mycket emot.

Måste kolla vårt skydd
Något som vi har lärt oss genom våra många resor är att man måste ha stenkoll på det skydd man har i kroppen när man reser dit. Då tänker jag främst på vaccin av olika slag, och faktiskt är att det är ganska mycket som man kan behöva för att semestern i Thailand ska bli bra. Vi har som sagt redan åkt till Thailand ett par gånger innan, så vi vet vad vi behöver, men om ni går i samma planer så är det viktigt att veta vilka vacciner som rekommenderas i Thailand.

Gå in och lär er om vilket skydd som behövs så kommer ni att få en riktigt bra tid i ett av Asiens vackraste länder, med den kanske vänligaste befolkningen som jag någonsin har mött. Och att ni lägger ner energi på att se till att ta era vaccinationer är viktigt, för det kommer att garantera er en bra upplevelse i landet, istället för att ni ska riskera att bli sjuka. Då har ju allt varit förgäves, egentligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*