S/S Nossan

Maries blogg

Sveriges nya favoriträtt – Pulled Pork

admin, · Kategorier: Allmänt

pulled-porkDet har verkligen blivit trendigt att laga Pulled Pork i Sverige. Det är också ganska förståeligt om man ser till hur resultatet faktiskt blir av det tillagade. Det är kött som är extremt mört och som i princip faller ihop i munnen när man äter det. Dessutom har man en möjlighet att ge detta kött riktigt mycket smak med tanke på att det kommer att tillagas under en längre tid.

Faktum är att detta inte är något nytt i Sverige. Man har tillagat kött på det här sättet mycket länge här i Sverige, det är först nu som det verkligen har blivit populärt och börjat kallas Pulled Pork. Tillagningsmetoden är känd för de allra flesta av de äldre köket. Det hela går ut på att man lagar en stor köttbit under väldigt lång tid, väldigt ofta i någon gryta. Vanligtvis brukar man använda sig av någon lerbaserad gryta i ugnen, men det går lika bra med en modern variant.

Efter att man har lagt till vätska och alla de ingredienser med rotfrukter, kryddor och grönsaker ska man helt enkelt ställa in detta i värmen. Värmen ska inte heller vara speciellt hög, för då kommer man till slut att förstöra köttet. Genom att temperaturen är låg så tillagas det sakta men säkert och gör att köttsafterna blandas med omkringliggande delar och skapar en helt fantastiskt saftig smak. Att laga mat på det här sättet kräver också att man planerar i god tid, för det tar minst fyra timmar att få det gjort. Beroende på hur stor köttbiten är så kan det faktiskt ibland ta uppemot åtta timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*